W co wyposażyć burgerownię?

Dania fast food cieszą się w naszym kraju ogromną popularnością. Dlatego też nie dziwi fakt, że z roku na rok powstaje coraz więcej burgerowni, które serwują klientom soczyste mięso w ciepłej bułce z rozmaitymi dodatkami. Taki lokal musi być zawsze wyposażony w wysokiej klasy urządzenia ułatwiające wykonywanie poszczególnych czynności w zakresie kompleksowej obróbki produktów. Niezbędna jest m.in. funkcjonalna frytownica – można ją kupić online na https://horecapolska.pl/frytkownice.

Bez porządnego grilla ani rusz

Wspomniana we wstępie frytownica to urządzenie przeznaczone do szybkiego przygotowywania frytek z ziemniaków, które stanowią jeden z podstawowych dodatków do burgerów. Oprócz tego w omawianym lokalu gastronomicznym wymagana jest obecność dobrego grilla gazowego bądź elektrycznego z solidnym rusztem. Służy on bowiem do smażenia kotletów z mięsa wieprzowego lub wołowego. Alternatywę stanowi kontaktowa płyta grillowa, choć jest to rozwiązanie polecane jedynie do bardzo małych punktów.

Kolejny niezbędny sprzęt to wydajna maszynka do mielenia mięsa o pojemności co najmniej 30 kg, wykonana ze stali nierdzewnej (zgodnie z wszelkimi wytycznymi dotyczącymi higieny oraz bezpieczeństwa). Zapewnia ona uzyskanie masy o pożądanej konsystencji, czyli bez grudek i innych nieestetycznych elementów. W dobrej burgerowni nie może ponadto zabraknąć prasy do kotletów, kuchenki mikrofalowej, ostrych noży, desek do krojenia, zmywarki do naczyń, lodówki i zamrażarki do przechowywania produktów, zestawu naczyń i sztućców, a także różnorodnych, drobnych przyborów kuchennych. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

siedem + 7 =